Prosperity

Missie & Gedachtegoed

Prosperity investeert, ontwikkelt en beheert 30 jaar vastgoed in Nederland en Spanje. Prosperity kenmerkt zich als een creatieve, conceptuele ontwikkelaar en richt zich op het creëren van een beleving. Als onafhankelijke partij met inhoudelijke gedrevenheid en kennis stelt Prosperity zich bij elk project de taak om de kracht van de ontwikkeling zichtbaar te maken, door te werken met een doordacht strategisch concept dat door alle lagen van het proces leidend is. Stenen stapelen is eenvoudig, maar daarbij de juiste beleving creëren is de uitdaging.

Een omgeving creëren waar mensen zich thuis voelen. Zichzelf kunnen zijn. De beste versie van zichzelf kunnen worden. Waar ze op adem kunnen komen en geïnspireerd raken. Daar gaat het om. Dat vraagt om betrokkenheid. Als Prosperity project start, dan brengt ze dit tot een goed einde. Zonder het oorspronkelijke gedachtegoed los te laten. Samen met een groot aantal partners. Experts uit verschillende vakgebieden, maar ook de lokale overheid en de omwonenden van het project. Het vraagt ook om een holistische blik, om verder te kijken dan alleen het project.

Prosperity is gespecialiseerd in complexe projecten waaraan wettelijk, financieel en ruimtelijk hoge eisen worden gesteld. Er wordt geïnvesteerd op eigen kracht en voornamelijk voor eigen portefeuille en beheer. De projecten van Prosperity karakteriseren zich door een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen: gemeenten, collega-ontwikkelaars, architecten, stedenbouwkundig ontwerpers, bewoners en andere belanghebbenden. Een langdurige relatie staat centraal en resulteert in succes op korte termijn – en vooral waardering, betrokkenheid en dierbaarheid op langere termijn.

Of het nu gaat om een gebiedsontwikkeling, transformatie of nieuwbouw, Prosperity kijkt naar het geheel en zoekt altijd naar tijdloze oplossingen. Daarnaast vraagt de doelstelling om creativiteit, gevoel voor esthetiek en openstaan voor nieuwe indrukken. Het is de zuurstof voor de creativiteit en de intuïtie die wordt ingezet om omgevingen te creëren waarin mensen centraal staan en waar hun levens tot bloei komen. Oftewel, Prosper Vitae.

De exploitatie en ontwikkelingsportefeuille van Prosperity laat alle typen en schaalniveaus van ontwikkeling en realisatie zien, van transformatie tot nieuwbouw. Daarbinnen ligt een accent op residentieel en commercieel vastgoed in een binnenstedelijke context. Het betreft woningen, kantoorgebouwen en bedrijfsruimtes. Bij voorkeur wordt gezocht naar een combinatie van segmenten met een aanvullend programma en basisvoorzieningen uit de overtuiging dat een goede mix de waarde van een project versterkt.

Prosperity bestaat uit een ervaren team van specialisten en partners in concept, ontwerp, ontwikkeling en bouw. Voor ieder project kunnen de juiste op maat gesneden kennis en vaardigheden worden ingezet. Niet als doel op zich maar als middel om te komen tot een optimaal eindresultaat waarbij de gewenste beleving voelbaar is.